Dog shelter

O skloništima za životinje i udomljavanju

Nažalost, sve je veći broj napuštenih pasa na ulicama koji potom dolaze u skloništa. Koji su postupci s takvim psima i kako ih je moguće udomiti, pročitajte u kratkom intervjuu s Markom Lukancom, veterinarom iz Ambulante za male životinje iz Veterinarske stanice Koprivnica.

Kakav je postupak sa psima koji stignu u sklonište?

Svi psi dovedeni u sklonište moraju biti u karanteni u trajanju od 14 dana. Također, 2 puta se cijepe protiv zaraznih bolesti, nakon toga protiv bjesnoće te se preventivno čiste od unutarnjih parazita.

Kako saznati koji su psi dostupni za udomljavanje?

Vrata skloništa Kire i Ottove kućice u kojima se nalaze napušteni psi s područja Križevaca, otvorena su za potencijalne udomitelje svakim radnim danom od 10 do 14 sati te subotom od 10 do 12 sati. Isto tako, sve informacije o dostupnim psima za udomljavanje mogu se pogledati na ovoj web stranici i društvenim mrežama Inicijative Vau Vau Križevci.

Kakva je zainteresiranost ljudi za udomljavanje pasa, koliko često pristižu upiti?

Upiti vezani uz udomljavanje pasa dolaze svakodnevno u sve većem broju, a zahvaljujući društvenim mrežama puno brže i lakše se oglašavaju svi novi psi u skloništu. Interes za udomljavanjem poprilično je velik, pa je u prosjeku desetak udomljenih pasa mjesečno. Jedini je problem u velikom broju napuštenih pasa koji svakodnevno dolaze u sklonište, tako da su kapaciteti skloništa gotovo stalno maksimalno popunjeni. 

Koje su vaše preporuke za buduće vlasnike udomljenih pasa?

Iza vrata našeg skloništa trenutno se krije oko sto pedeset tužnih pogleda koji traže novi dom i bezuvjetnu ljubav za cijeli život. U svakom tom pogledu krije se neopisivo čarobna priča i zrno nade da će vam udomljavanje napuštenog psa zauvijek promijeniti život i učiniti vas boljom i sretnijom osobom. Ako i vi razmišljate o udomljavanju, javite nam se i pronađite svojeg najboljeg prijatelja i novog člana obitelji. Ovdje u skloništu, ali i u ambulanti za male životinje, svjedoci smo mnogobrojnim sretnim udomljenjima i nadamo se da će ih u budućnosti biti još i više.

Također, ovaj intervju možete poslušati i u videu:

Podijeli
Facebook
Email

Udomi me

Povezane objave

Psi koje odmah možete udomiti